Založ si blog

Fico je Váš!

Občas sa veľmi pobavím na tom, keď zadávam do vyhľadávača Google rôzne heslá, a Google sám o sebe mi ponúka rôzne, zrejme najčastejšie vyhľadávané frázy. A tak došlo aj na Fica! Nie, nie, nie, počkajte. Nemyslel som že ho konečne lapili. Možno sklamem viacerých ľudí, ale ešte stále sa za pitie Coly na Slovensku neodsudzuje. Tak som objavil hesla typu Róbert Fico je: hranol, gorila, mŕtvy, žid, fenomén a až niekde na konci bolo, že predseda vlády na Slovensku.

Tak sa vám priznám že nad týmto blogom som dlho premýšľal. Bývalý člen KSČ pochádzajúci z hlboko veriacej kresťanskej rodiny, reprezentant sociálnej politiky na Slovensku, ktorá podporuje zväčša dôchodcov, invalidov, študentov, so slabosťou pitia Coly v konšpiračných bytoch s najvyššími predstaviteľmi oligarchie, právnik, ktorý zastupoval Slovensko v EÚ a zo 14 sporov, 7 prehral a 7 skončilo dohodou, súčasný predseda vlády ktorý nemá problém zdolať v kľukoch elitných žilinských výsadkárov, je filozofická úvaha na niekoľko večerov. Chcem dopredu ubezpečiť, než budete pokračovať v čítaní, že tu určite nenájdete odpoveď na otázku, ako som politicky orientovaný a či má tento blog vyjadriť sympatie alebo v opačnom prípade averziu voči Róbertovi Ficovi.  Ako je však známe, človek nedokáže byť objektívny v ničom, v čom je aj jeho záujem, alebo čo sa ho priamo dotýka. Ak vás toto neodradilo, nech sa páči, pokračujte v čítaní.

Za svoj krátky život som zrejme ešte takú masívnu antikampaň voči politikovi, ako je to v súčasnosti voči pánovi premiérovi, nezažil. Obrovské množstvo pravicovo orientovaných ľudí vynakladá obrovské množstvo energie na diskreditáciu Róberta Fica. A ja mám pocit, že čím viac sa snažia, tým je Fico silnejší. Že hoc akýkoľvek prešľap, ktorý by urobil Róbert Fico alebo jeho vláda, aj tak to pánovi Ficovi neublíži. Prehra Róberta Fica v prezidentských voľbách v roku 2014 ukázala jedno. To, že pán premiér dokáže opäť premeniť svoju porážku na víťazstvo, nakoľko mu vraj ľud dal jasne na javo, že je s jeho vládou spokojný a mal by pokračovať tam, kde začal. A chudák pán Kiska sa teda nemá vlastne ani čomu tešiť, keďže výhra to bola len pre pána premiéra. Kauza Gorila, ktorá sa bytostne dotýkala pána premiéra, mu tak isto nepohoršila, no pomohla mu z väčšej časti zdiskreditovať jeho najväčších oponentov. Ako on sám rad hovorí: Je to kauza druhej Dzurindovej vlády.

Poznám uzol ktorý sa stiahne a je pevnejší keď naňho pôsobí sila. Prusikov uzol. Prusik bol horolezec, ktorý mal nehodu pri ktorej zomrel jeho kamarát. Prusik zostal visieť na lane, bez možnosti šplhať hore opäť ku stene. Po horolezeckom lane sa šplhať nedá, je príliš tenké. Zo šnúrok na topánkach vytvoril dve slučky, ktoré pripevni k lanu a mohol sa po nich posúvať hore keď neboli pod napätím. Keď na ne stúpil, stiahli sa a mohol po nich takýmto spôsobom vyšplhať hore. Teda aj pán premiér a jeho vláda je zreteľne dosť silná a pevná a akýkoľvek tlak na týchto ľudí vždy vyjde navnivoč, ba naopak by som povedal, že posunú pána premiéra ešte vyššie. Lebo aj zlá reklama, je reklama.

Tak sa pýtam, do kedy bude stúpať hore Róbert Fico?

Ľudia ukážu prstom a kričia zlodej, púšťajú nahrávky s hlasom podobným Ficovi, vynášajú na svetlo kauzy silného kalibru, ktoré však po čaše ani len neotriasli vládou pána premiéra. Čo také by musela vláda urobiť, aby radikálne stratila dôveru a nastala tu tá, mnohými ľuďmi očakávaná zmena? Veď tu máme kopec závažných káuz v ktorých je vinník jasný a ako som spomínal v konečnom dôsledku výsledný efekt každej jednej je nulový. Vy, ktorý sa stále chytáte za hlavy, že ako je možné, že je takýto človek ešte stále pri moci, vy predstavitelia občianskeho zúfalstva a dezilúzie, vy ktorý stále protestujete a v konečnom dôsledku každý protest z vás urobí bandu neschopných filozofických egomaniakov. Ak sa spýtate niektorých týchto protestujúcich nato, prečo sa majú zle, dostanete odpoveď:  Lebo Fico! Začne snežiť. A viete prečo? Lebo Fico! Každý takýto protest končí výkrikom do tmy: Fico je zlý, zlý…zlý. To, že fungovanie štátu a verejnej správy ide ruku v ruke s korupciou, províziami, skrytým alebo otvoreným lobbingom je fakt. A nie je to len špecifikom postkomunistických alebo rozvojových krajín. Rozdiel je len v miere „rozkrádania“ a v tom, či tá ktorá vláda popri tom robí niečo pre spoločnosť a jej ekonomické, sociálne a kultúrne napredovanie. Áno, niekomu stačí málo, odhalíme Svätoplukovi sochu a okoreníme to vianočnými dôchodkami. Tu nastáva problém.

Šancu ovplyvniť budúcnosť krajiny má každý rovnakú. Čo navrhujete? Dať volebné právo len ľuďom v produktívnom veku? Hľadáme zrejme chyby tam, kde nie sú. Súčasná vláda a nielen vláda, ale aj opozícia spolu s prezidentom, je len nastaveným malým, ale zato ostrým zrkadlom našej celej spoločnosti. Kŕmi vás propaganda. Začnite od seba. „Keď sa ľudia boja vlády, máme tu tyraniu, keď sa vláda bojí ľudí, máme tu slobodu.“ (Thomas Jefferson) Jedinú silu ktorú má vláda a premiér je daná Vami a od Vás. Ak získa politická strana toľko percent ako v posledných parlamentných voľbách, je zrejmé, že to, že je tam kde je, nie je náhoda.

Fico je len a len VÁŠ!

Niekto

04.02.2015

Niekto beží a neobzrie sa, dosiahnuť miesto vzdialené, za každú cenu, tam, kde sa more vlieva do neba. Niekto hľadá spásu v každom, rozpadnutý na kúsky preklína svet, pokladá kvety na ten veľký hrob, zabíja tým bolesť, až na veky vekov. Niekto sľubuje pravú lásku, a preklína klinec v rukách. Snaží sa ju ukryť vo svojej sebeckej duši. [...]

Čo keby. ..

07.11.2014

Čo keby som sa stal slávny a nemusel dať posledné zbohom svojmu pokoju? Byť rytierom smutnej postavy, s najväčšou slabosťou pre cigarety. Čo keby som vedel prijať šach bez toho že by som chcel vrátiť mat? Nebudem sa hádať, no naučte ma, prosím, prehrávať. Čo keby som vedel byť hrdý a nebolo by mi do plaču, že som povedal, ľúbim ťa, dievčaťu. [...]

Zapálim sviečku

01.11.2014

Každého desí, že pomaly zhasína, bolesť je dočasná a človek ju preklína. Každého desí myšlienka posledná. Prečo na ňu myslí? Je ako besnota. Tu príde koniec, skončia sa preteky, nebojte sa, mŕtvi tu nekončia naveky. To, čo tu zostane, je viac ako prach, tie myšlienky, tie spomienky sú ako dar. Sú ako dar najcennejší, čo môžete zanechať, sú ako palivo hladných [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

vladko

You only live once, and the way I live, once is enough.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 8342x
Priemerná čítanosť článkov: 1668x

Autor blogu

Kategórie